5.11.14

Mukavaa Marraskuuta!


 
 
Aloitan liian usein tekstini sanoilla "onpas viimekerrasta jo aikaa". Tai ainakin minusta tuntuu siltä. :D Nyt tuo fraasi sopisi tähän mainiosti, sillä se pitäisi täysin paikkaansa.
 
Blogiin on tullut taukoa muuttuneen elämäntilanteen takia. Opiskelut on nyt opiskeltu ja työelämään siirrytty. Muutoksissa on ollut paljon totuttelemista ja on edelleenkin. En ole halunnut haudata tätä blogia sen vuoksi, että välillä herää halu päivitellä kuulumisia. :)
 
---
 
Työpäivien ulkopuolella aikani on mennyt paljolti neulomiseen. Puikot on kädessä jatkuvasti. On isoja ja pieniä projekteja, valmiita ja keskeneräisiä. Yksi pitkistä projekteistani on ollut työ Karkkineule- kilpailuun. Työ ei ole suuri, mutta työläs se on ollut ja vienyt paljon aikaani.
 
Karkkineule- kilpailu on Fazerin, Novitan ja Pirkka-lehden yhteinen. Työt tulevat esille Suomen Kädentaidot- tapahtumaan Tampereelle. Messukävijät valitsevat niistä mieleisensä. 
 
 
 
Työnäni päädyin tekemään villasukat, niitä kun on tullut tehtyä aikaisemminkin ja tykkään niiden neulomisesta. Karkki-inspiraatiokseni otin Fazerin Geishan. Langaksi valikoitui värien perusteella Novitan Ipana, josta sattui löytymään kaikki kolme tarvitsemaani väriä. 
 
Vaikeusastetta korkeammalle nosti se, että halusin tehdä sukkien värityksestä liukuvan. Mallin suunnitteluun menikin aikaa, samoin neulomiseen. Ja purkamiseen, jota piti alussa harjoittaa jonkin verran. Liukumasta kun ei tullut heti mieleinen. Värit vaihtuvat ruskeasta vaaleanpunaiseen ja lopuksi valkoiseen.
 
 
 
Kaiken ähertämisen ja sukkiin käytetyn ajan jälkeen olen tyytyväinen lopputulokseen. Olin onnellinen lähettäessäni ne mukaan kilpailuun, aika kun meinasi uhkaavasti loppua kesken. Postiin lähtivät juuri päätellyt sukat.
 
Sukista tuli jämäkät ja paksut kolminkertaisen langan ansiosta. Ne ovat omiaan lämmittämään varpaita talvipakkasilla. Nyt jännityksellä odotan, miten sukkani uppoavat messuvieraisiin!
 
 
 
Oletteko te koskaan neuloneet liukuvärisukkia/neuleita? :)
 
 
 
 
 
///J
 
 
 
 
 
 

Ei kommentteja: