12.6.14

Praha 1/2Työt alkoi viime keskiviikkona. Säännöllisten työpäivien rankkuus on yllättänyt meikäläisen. Paljon on uusia asioita opittavana ja koulutuksia on ollut paljon. Eilen esimerkiksi olin AEG:n kodinkonekoulutuksessa Helsingissä. Innolla odotan oikeiden suunnittelutehtävien alkamista.

****

Näkymää kiipeämisvaiheelta.

Piipahdimme tosiaan Prahassa kolmen yön verran. Meillä oli mukava matka ja sää suosi. Joku sanoi minulle ennen matkaa, että "Eihän kolme yötä riitä mihinkään! Ette ehdi nähdä mitään!" Noh, se riippuu montako kirkkoa sun muuta haluaa kiertää turistiruuhkassa. Meille riitti yksi katedraali ja muutama muu nähtävyys. Muuten vietimme aikaamme hengaillen, mm. puistossa paikallisten tavoin.

****

Ekana päivänä ei maltettu nukkua pitkään, joten lähdettiin hostellista kahdeksalta liikkeelle. Meidän hostelli sijaitsi Mustekin metroaseman lähellä, josta on vain kävelymatka Vltavalle. Liikuimme kävellen, se oli paras tapa nähdä kaupunkia ja välimatkat olivat lyhyitä muutenkin.


Lähdimme suuntaamaan Petrinin näköalatornille, jonne täytyy nousta korkea rinne ylös. Kävellen tietenkin. :) Saavuimme tornin juurelle juuri sen avautuessa yleisölle. Torni on vähän yli 60 metriä korkea ja sen huipulle noustiin muutama porras. Nousu oli kuitenkin vaivan arvoinen, ylhäältä avautui koko kaupunki.


Vltava :)

Vai mitäs mieltä olette? Rankan kipuamisen jälkeen piti tietenkin juoda halvat oluet ja rentoutaa kipeitä jalkoja, jotka oli tärisevää spaghettia! :D Matka jatkui laskeutumalla alas kukkulalta ja nousemalla taas uudestaan vanhan linnan alueelle. Ekana päivänä kävelimme eniten ympäri ämpäri, josta saikin kärsiä loppu reissun ajan. :DVitus.Kohta jo ylhäällä! Pieni jätskitauko.

Sielä se Petrinin näköalatorni on! Huh.

Linnaltakin on hyvät näkymät, jos ei jaksa Petriniin saakka nousta.
****

Laskeuduttuamme takaisin kaupunkiin vietimme loppupäivän rennommissa merkeissä. Kävimme Prahan Hard Rock cafessa ja hengailimme vanhan kaupungin aukiolla. Yhteen päivään mahtui paljon nähtävää ja tehtävää. Illalla mietimme mitä kaikkea teimmekään päivän aikana, ja mahtuiko tuo kaikki muka yhteen päivään? Päivästä ja kaupungista jäi hyvä fiilis.


///J

Ei kommentteja: