14.6.14

Kun koiraportti tuli taloon
Emme olleet aikaisemmin miettineet monen koiraperheen kotona olevia aitoja ja portteja. Meillä Halla saa kulkea vapaasti (makuuhuoneen ja kylpyhuoneen ovet ovat kuitenkin suljettuina). Hallalla on kuitenkin ollut tapana meidän poissaolleessamme (saunominen lasketaan poissaolevaksi toiminnaksi, koska olemmehan oven toisella puolella) hyppiä keittiön tasoille. Natustelun kohteeksi on joutunut jo parit kauhat ja lastat. Tästä on aina toruttu ja toiminta on vähentynyt.

Keskiviikkona kuitenkin meinasi käydä vahinko. B oli tullut töistä kotiin ja hella oli posottanut 5- asennossa tulikuumana. Halla oli hypännyt nappuloita vasten ja klik, hella on päällä.

Tästä inspiroituneena sitten suuntasimme Mustiin ja Mirriin ja ostimme koiraportin pieneläinluukulla, jotta kissat pääsisivät vapaasti liikkumaan keittiöön. Yöllä Halla osoitti mieltään vinkumalla portin juurella. "Enkö mä nyt pääsekään!"


Halla ja koiraportti.
 
 
Seuraava työpäivä. B saapuu kotiin. No pääsihän se! No onko se sitten hypännyt portin yli vai miten se on päässyt?Yllätyyyys!No siis itsehän olin aamulla jättänyt jääkaapin taktisesti auki. Josta Halla oli sitten päättänyt ottaa jääpalamuotin. Ja vettähän oli sitten joka paikassa. Siivouksen jälkeen B oli alkanut laittamaan ruokaa ja sulkenut Hallan portin ulkopuolelle. Kas vain, Halla oli sujahtanut pikkuruisesta pieneläinluukusta keittiöön. "Saanko mäkin jauhelihakastiketta?"

.....

Sitten tuli taas työpäivä. Ja kotiinpaluu- aika.
Vastassa oli kiltti hauva "oon ollu niin kiltti!"- ilme naamassa. Ja olihan se ollut. Ei päässyt loikkaamalla portin yli.Halla ja palkintoherkku.
p.s  Kuvat B:n ottamia tilannekuvia.


Koiraporttiterveisin,

///J

Ei kommentteja: